Asistență telefonică între Luni - Vineri: 9:00 - 17:30 tel.: 021 315 07 12 sau 0747 236 278
Transport gratuit pentru comenzi peste 100 lei

Principii de Didactică Instrumentală

(0 Recenzii)
Cod produs: 6422374008736
Caracteristici
An Publicare: 2023
Nationalitate Autor: români
Nr. Pagini: 192
Preț: 50 lei

Caravana Librăria muzicală
Indisponibil
Librăria Porumbescu
Indisponibil
Librăria Enescu (&Online)
Indisponibil
Stoc epuizat
Contactează-ne
 

Principii de didactică instrumentală se înscrie, prin dimensiunile și valoarea demersului, atât teoretic, cât și practic întreprins, printre cele mai remarcabile contribuţii la prospectarea dintr-o perspectivă modernă a unui domeniu de importanţă capitală pentru arta și știinţa muzicală cum este învăţământul muzical.
Gradul ridicat de generalizare și, prin aceasta, de aplicabilitate a principiilor didactice respective reprezintă una dintre virtuţile de bază care impun lucrarea în raport cu contribuţia altor autori români sau străini, în literatura de specialitate. Acest caracter îi este conferit de orientarea net modernă asumată – cibernetică – în cercetarea bazelor psiho-pedagogice, cât și a metodicii întemeiate pe aceste baze.
Sinteza cuprinzătoare a stadiului atins în problematica respectivă nu numai pe plan naţional, dar și internaţional, se împletește organic cu rezultatele propriei cercetări a autorului, ceea ce sporește cu mult interesul cititorului, interes stimulat fără îndoială și de stilul expunerii, clar, concis, neocolind întrebările ale căror răspunsuri aparţin viitorului, căutând permanent acel just echilibru între realităţi deseori contrarii sau chiar contradictorii, dar care constituie până la urmă chiar specificul obiectului de studiu.
Lucrarea profesorului universitar Mircea Dan Răducanu reprezintă astfel nu numai o autentică demonstraţie de competenţă a autorului ei, ci și o confirmare exemplară a nivelului atins de cercetarea românească în domeniul pedagogiei instrumentale.
Prof. univ. dr. Dinu Ciocan
Universitatea Naţională de Muzică din București

Recenzia ta

Cele mai vizitate produse

  • Gradus ad parnassum
  • 40 de Colinde Romanesti pentru chitara solo
  • Clavecinul Bine Temperat BWV 870-893 caietul 2
  • Piese clasice ușoare (album pian)
  • Solfegii. Dicteuri. Teste Concursul Naţional de Teoria Muzicii „Victor Ceaicovski“
  • Primul meu Pian. Metodă pentru copii, părinţi, bunici și profesori
  • Manual de Teorie, Solfegiu, Dicteu clasa a V-a Grafoart
  • Ceaikovski si povestea unui spargator de nuci