Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale Libraria Muzicala Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.
Documente atasate:
previzionare_interior (pdf - 253.47kb) - descarca

Ciprian Porumbescu - Mic album pt. pian

Cod produs:

Acest produs nu mai este la vanzare

ID produs: 11857
 
Ciprian Porumbescu (1853-1883) s-a născut în Bucovina, unde urmează primele cursuri de muzică, pe care le va definitiva la Viena. Muzica lui Porumbescu este influențată de lăutarii cu care are relații strânse și de muzica populară moldovenească. Lucrările pentru pian au fost influențate de muzica din saloanele europene, în special cele franceze, germane și italiene. Cele mai reprezentative compoziții pentru pian solo sunt inspirate de folclorul românesc, în special de cel din zona Moldovei și Bucovinei. Scriitura pianistică se remarcă în lucrări ca Bătrâneasca, Horele, O seară la stână, Peneș Curcanul, O dimineață pe Tâmpa, Hora detrunchiaților, Cucoana Chirița, dar și în altele.

Editura: Grafoart
   


Autor Ciprian Porumbescu
Nr. Editie 1
Editura Grafoart
Anul aparitiei 2013
Localitatea aparitiei Bucuresti
Format A4
Tip Coperta necartonata
Nr. Pagini 25
Limba romana